Musikfestival

Musikfestivaler av olika slag är något som idag är mer populärt än någonsin och framför allt under sommarmånaderna då de flesta och allra största musikfestivalerna äger rum. Vare sig man gillar pop, rock, hårdrock eller indie så går det definitivt att hitta något som passar.

Bråvalla störst

Den allra största musikfestivalen i dagsläget är Bråvalla som förra året satte rekord i antal besökare för en festival i Sverige med över 50 000. Årets festival, som gästas av bland andra Iron Maiden och Kanye West äger rum sista helgen i juni.

Förutom Bråvalla finns det även en hel uppsjö av andra festivaler av olika dignitet och olika inriktningar, som till exempel den stora hårdrocksfestivalen Sweden Rock Festival, som äger rum i Sölvesborg, Summerburst med inriktning mot electronica och house, som går av stapeln i både Göteborg och Stockholm, Way Out West i Göteborg samt Emmabodafestivalen för att nämna några.

Publik

Peace and love återkommer

En glad nyhet för alla festivalälskare är att festivalen som till sin “död” förra sommaren var den största i Sverige, alltså Peace and love-festivalen, nu kommer att återuppstå. Förvisso så kommer den åtminstone till en början att finnas i en mycket mindre skala än tidigare – lite tillbaks till rötterna, där det viktigaste är budskapet man vill förmedla. Man skulle kunna säga att det som tidigare bara var en del av Peace and love nu är det huvudsakliga. Man kommer att kalla festivalen för “Peace and love world forum”.

Sett till artisterna (hittills) så är det troligtvis inte dessa som kommer att vara det huvudsakliga dragplåstret, även om det förmodligen kommer att fyllas på med fler artister framöver. Hittills så är Miss Li, som kommer från arrangörsstaden Borlänge, det största namnet som presenterats bland artisterna.