Så hittar du rätt mammakläder

Så hittar du rätt mammakläder

Mammakläder är den sortens kläder du bär under tiden du är gravid. För inte så länge sedan innebar en graviditet att man inte hade lika stor möjlighet att vara moderiktig eftersom att utbudet var begränsad. Men idag är utbudet desto större. Men om du inte har varit gravid förut är det svårt att veta vilka kläder du ska köpa. Därför får du i följande text en kort genomgång på hur du hittar bra mammakläder.

Bekvämt

Till att börja med ska du välja de plagg som känns bekväma. Om är jobbigt att bära kläder som sitter tight längs kroppen när du inte är gravid kan du bara föreställa dig hur det är att bära obekväma kläder när du är gravid. Därför ska du välja plagg som sitter snällt mot kroppen, särskilt där det stramar som allra mest.

Shoppa nya kläder

De kläder du gillar att bära vanligtvis kan du också bära under din graviditet. Skillnaden är bara att de kläder du hittar på avdelningen för mammakläder är att de är bättre anpassade för en växande och värkande kropp. Du kan hitta mammakläder online men de säljs också i fysiska. Du hittar allt från klänningar till vardagskläder.

Erika Svensson