Nya skor till kommande festligheter

Nya skor till kommande festligheter

Våren är på intåg och ljusare dagar betyder fler festliga tillfällen. Ett känt talesätt är att skorna gör mannen men skorna gör lika mycket för kvinnans klädsel. Låt oss gå igenom vilka hållpunkter du bör ha i åtanke när du väljer dina nya skor för kommande festligheter.

Ta reda på festens klädkod

Lika viktigt som det är att du svarar på inbjudan i tid och dyker upp med ett gott humör på fest är det att du följer festens klädkod. Att följa klädkoden är ett sätt att visa att du respekterar värden och uppskattar att du blivit bjuden på festen. Beroende på om klädkoden är kavaj, mörk kostym eller frack kan ditt val av skor behöva anpassas.

Ta hand om skorna på rätt sätt

Om du tar hand om dina skor på rätt sätt kan de hålla en hel livstid. För att dina skor ska hålla sig snygga och fräscha är det viktigt att behandla dem på det sätt som passar skons material. Är dina skor i mocka behöver du impregnera dem noga och gå över dem med en anpassad mockaborste då och då. Skinnskor behöver istället bli avtorkade med mjuk trasa och insmorda med en kräm som återfuktar lädret. Om du vill läsa mer om skor och skovård kan du klicka dig vidare här.

Erika Svensson