Vad händer i sommar?

Frågan man började ställa sig så fort det såg ut som vi skulle få en tidig vår. I Sverige lever vi för sommaren och försöker sova förbi vintern. Nu börjar det närma sig varmt väder och det kryper i kroppen. Alla undrar vad de ska göra i sommar. 

Musik

Det finns inget skönare än en god festival i värmen. Visst kan det vara trångt, svettigt och lerigt men det är en del av upplevelsen och när ens favoritband kliver upp på scenen glömmer man allt annat. Musikscenen i Stockholm kommer att vara stor i år och för dem som inte gillar festivaler kommer det att vara en hel del konserter på agendan också. Här kan du läsa om närstående evenemang i huvudstaden, listan uppdateras kontinuerligt. GoMusic Travel kan också anordna så du får färdmedel från hotellet till och från konserter samt andra skräddarsydda önskemål så det är lite roligare att boka biljetter genom dem än andra biljettsystem.  Under juni får vi kanske chansen att skaffa biljetter till KoRn, Robbie Williams eller Justin Timberlake som alla kommer till Stockholm.

Sightseeing

Hur mycket kan du egentligen om Sverige och dess städer? Det är lätt att glömma bort de spännande platserna och historierna i sitt eget land. Det här kan äntligen vara sommaren då du får veta om de svenska kungarna eller letar upp påstådda spökhus i Norrland? Ta en guidad tur med de utländska turisterna och titta på Sverige från ett annat perspektiv. Vi tror att sightseeing är ett underhållande sätt att spendera en för- eller eftermiddag. Du får även chansen att träffa nya människor. Om ni kommer bra överens kan man gå fler turer tillsammans eller avsluta en skön dag med en öl på kvarterspuben.

Havet

Vi är ett kustland till stor del och vi borde ta vara på det. Alla borde åka ut på vattnet oftare. För dem som blir åksjuk finns det potenta åksjuketabletter så det finns inga ursäkter! Res genom Stockholmsskärgård eller ta en kryssning till Åland. Varför inte besöka Gotland under medeltidsveckan? Vill ha det lite lugnare kan man bara ta ut ekan i sjön och rigga upp metspöet. Fixa middagen medan du lyssnar på vattnets kluckande. 

Erika Svensson