Företagsnöjen

Det är inte bara privatpersoner som ska få ha kul! Ibland så måste man få ha lite roligt med jobbigt. Det är så klart ännu bättre om man kombinera det med lite utveckling och vidareutbildning men huvudsaken i ett företagsnöje är att man ska slappna av och ha roligt med sina medarbetare och chefer.

Ocean Group

Ett företag som kan ordna ditt event åt dig. Om du har större planer än middag och bowling med arbetsgruppen så kan Ocean Group hjälpa dig att skapa en tajt grupp som litar på varandra. De anordnar möten, föreläsningar och aktiviteter som passar just ert företag och skräddarsys efter era önskemål. Ett utvecklande event är också en bra kick off efter exempelvis semestern eller för en nystartad projektgrupp. Roliga aktiviteter kan lätt kombineras med föreläsningar och undervisning som lär hur hur man bemöter kunder och vilka strategier man ska jobba utefter.

En utekväll

Vill man bara skapa lite samhörighet och få folk att lära känna varandra bättre kan en utekväll duga gott och väl. De anställda får en chans att prata med varandra under middagen och efteråt kan man göra lite lekar (om man sitter i en privat matsal, annars kanske det blir lite för högljutt) som stärker banden i gruppen. Senare kan man utföra en aktivitet såsom karaoke. Det kan dock vara lite svårt att gå igång alla. Märker man att många är blyg eller tycker sådana saker är tråkigt kan man byta ut det mot något lättare. Hyr en loge till en hockeymatch eller ta en dagsvandring ute i skog och mark. Egentligen kan du göra samma saker med anställda som med vänner, det gäller bara att lyssna på vad de anställda gillar.För att ge er några fler tips kan ni titta in vår punktlista med roliga aktiviteter som passar utmärkt för företagsgrupper:

  • Väggklättring eller bergsklättring beroende på kommunutbud.
  • Stadsvandringar med guide.
  • Uppdrag – dela upp er i mindre grupper och åk genom stad i jakt på ledtrådar.
  • Rollspelskvällar – inte Dungeon and Dragons utan en kväll där varje person tar på sig en roll. Alternativ får man en lapp i pannan med en känd person och fråga ja- och nej-frågor till resten för att lista ut vem man är.
  • Danskväll – lär er dansa salsa, fox trot eller varför inte 20-talets populära swingdans lindy hop?

Erika Svensson