Planera partyt

Under året som går finns det många tillfällen att ordna fester, det är födelsedagar och andra högtider. Att planera partyt och göra det genomtänkt gör att du som värd under själva partyt får tid att umgås med dina gäster och inte behöver göra allt för mycket under själva festen.Här kommer några tips på hur du planerar det ultimata partyt:

  1. Bestäm vilket tema festen ska ha så att gästerna som du bjuder vet om dom ska ha maskeradkläder eller inte.
  2. Skicka inbjudningarna i god tid så gästerna har möjlighet att planera. Du kan göra en Facebook inbjudan men ett personligt inbjudningskort gör det hela mer personligt.
  3. Vill du inte ha festen hemma så försök att hitta en lite ovanligare lokal än en vanlig festlokal, alltså en lokal man i vanliga fall inte brukar ha fester i.
  4. Fixa maten själv eller anlita catering? Det är frågan, är du en hejare på att laga mat se till att det är sådan mat som kan förberedas i förväg, gärna kall mat som inte behöver värmas eller hållas varm. Om du inte kan, har tid eller vill laga mat, anlita catering som underlättar otroligt.
  5. Kolla upp med personal som kan hjälpa till på festen, kanske grannens eller ens egna barn är i ålder att kunna hjälpa till mot betalning. De kan hjälpa till att ställa i ordning i lokalen och servera mat, plocka undan och sköta disken.
  6. Musik ordnar du lätt genom att fixa en ljudanläggning och en dator, skapa en partylista via Spotify och meddela gästerna i inbjudan att skicka sin favoritlåt som ett meddelande till dig innan så att du kan lägga med den i listan.

När allt är planerat och klart kan du som värd eller värdinna umgås med dina gäster och ha ett fantastiskt trevligt party, är man dessutom smart så lejer man bort städningen av lokalen dagen efter så kan man bara åka dit och kolla att allt ser ut som det såg ut tidigare.

Erika Svensson