Ny garderob utan att shoppa kläder

Ny garderob utan att shoppa kläder

När julen närmar sig så är det ofta en hel del firande som går av stapeln. Det är adventsbjudningar, julbord och träffar med vänner och familj. Fester innebär också att man vill klä upp sig, men inte sällan är festgarderoben lite begränsad och det kan kännas lite onödigt att köpa en massa festkläder för vinterns kalas när man vet att de inte kommer till användning mer än ett par gånger om året.

Vi har därför samlat lite råd och trix för hur med lite fantasi kan anpassa den garderob som du redan har för att kännas mer festlig och varierad. De första och kanske enklaste rådet är att använda sig av accessoarer för att lyfta enklare basplagg. Har du en enkel men fin svart klänning så kan det kännas mycket festligare med smycken till.

Även sjalar eller sätt att smycka håret är ett fint sätt att ändra känslan av ett plagg, kanske ett par glittriga strumpbyxor kan vara pricken över i:et. Att ta ut svängar med hår och make-up är också ett bra sätt som kvinnor kan trolla med andra alternativ än att köpa nya plagg för varje fest. För män är det måhända inte lika enkelt. Här vill vi istället tipsa som att välja finare skor till dina kläder. Även om du inte bär kostym till varje tillfälle, så är snygga skor något som kan förändra helhetsupplevelsen.

Att bära kavaj över en piké tröja är också ett sätt att mixtra för att få det hela lite festligare. Har du ett snyggt skärp så kan det också pigga upp klädseln. Passa på att lägga lite extra tid på en rakningen och frisyren och avsluta med en god parfym. Det finns en del att göra även för män som vill vara lite extra fin utan att köpa massa nytt i klädväg.

Erika Svensson