Sommarfestivaler 2017

Sommaren innebär festivaler och även om det minskade i antal under några år så verkar det som om festivalerna har fått en revival och 2017 ser ut som att bli ett riktigt bra år för festivaler. Sommarfestivaler är för många ett stort nöje och man kanske har flera år i rad åkt på samma festival.Det finns flera olika möjligheter till boenden på de ställen där festivalerna kommer att vara. Vissa festivaler erbjuder campingboende och detta kanske inte passar alla, och då kanske Elite kan vara ett alternativ för dig som åker Stockholm och Summerburst, du får bra boende till en rimlig kostnad hos Elite. Här presenterar vi två de festivaler som kommer sommaren 2017 och kan vara värda ett besök. Det kan vara läge att börja boka biljetter redan idag så att man säkrar sin plats.

Summerburst

Årets Summerburst håller till på Gärdet i Stockholm, den 9-10 juni, och har sedan starten 2011 fått danssugna att dansa till elektronisk musik. Den allra första festivalen hölls på Stockholms stadion och det kom över 13 000 personer till premiärfestivalen. Även Göteborg har stått värd för Summerburst och artister som uppträtt har varit Avicci, David Guetta, Dada Life för att nämna några. Årets upplaga får bland annat Justin Bieber, Deadmau5 och Axwell /\ Ingrosso som artister, du kan läsa om fler artister på Summerburst sajt.

Storsjöyran

Redan 1963 så fanns det en form av festival i Östersund och det var 1983 som den nuvarande formen av Storsjöyran såg sitt ljus och har framgångsrikt sedan dessa visat hur en festival ska bedrivas. Det kan vara blandningen mellan folkfest och ett väl genomtänkt program som gör Storsjöyran till den festival som den är. Den 28-29 juli går festrivalen av stapeln och artister som medverkar kan man läsa på sajten för Storsjöyran. genom åren har många storheter uppträtt på festivalen, Lady Gaga, Pet Shop Boys och Bryan Adam för att nämna några.

Erika Svensson