Ett mode som passar alla

Ett mode som passar alla

Att hitta kläder som både är snygga och passar bra är ofta svårt. Avviker du dessutom från normen så blir det än svårare. Att hitta byxor som inte kasar ner när du sitter i rullstol brukar tyvärr ofta landa i mysbyxor, inte det roligaste att ha på sig på jobbintervjun.

Något så enkelt som en snygg T-shirt begränsas ofta av att de ska se bra ut när man står upp. Mode för funkisar och kroppar som inte passar in i kroppsnormen är inte något med stort utbud. Som tur finns det de som vill ändra på det, läs mer på nätet om det.

Nya moderiktiga kläder designas just nu

Mikaela Lastre heter designern som är i full fart med att designa en helt ny kollektion kläder anpassade för rullstolsburna. Kollektionen består av vårjacka, jeans och chinos som både är snygga och sitter bra. Det ska vara självklart att ha möjlighet till snygga kläder, även för alla utanför funktionsnormen.

Wheelwear

Den nya kollektionen kommer att säljas in till klädkedjor under 2021 och går under märket Wheelwear. Moderiktiga kläder som inte kostar en förmögenhet och som inte skaver eller passar dåligt när du sitter ner. Du kan läsa och lyssna på en intervju med Mikaela i Sveriges Radio om du vill veta mer.

rnn.yqe.