Aktiviteter vår/sommar 2016

Har du planerat in vad du ska göra i sommar? De flesta av oss har några fasta punkter som redan är klara, men kanske finns det någon vecka eller två över för den där drömsemestern i Brasilien eller att gå på pilgrimsvandring till Santiago de Compostela?Det skulle naturligtvis vara härligt, men många av oss har varken tid eller pengar till det. Fast varför gå över ån efter vatten? Det är fler och fler utländska turister som upptäcker Sverige och förälskar sig i vår fantastiska natur: glittrande fjällsjöar,  vackra skärgårdar, gröna skogar och ängar – allt tillgängligt med allemansrätten.Men vi har också annat som drar

  • Musikliv och festivaler. Ända sedan ABBA har Sverige varit en musikalisk stormakt, med producenter och låtskrivare som Max Martin, Denniz Pop, och nu senast Avicii. Det gör att intresset är stort även för våra sommarfestivaler, som Hultsfred, Bråvalla Storsjöyran, Summerburst, Urkult, Sweden Rock och många andra.
  • Skärgårdssemester. De flesta av oss tänker direkt på Stockholms Skärgård: över 30 000 öar som du når med båtar som avgår intill riksdagshuset, Kungliga slottet och Dramaten. Men Sverige har många andra vackra skärgårdar, till exempel Höga Kusten, Sankt Annas Skärgård och inte att förglömma Västkustens semesterparadis som Koster, Marstrand och många andra pärlor.

Erika Svensson