Gör din festival festligare

Sommaren är musikfestivalernas årstid och de avlöser varandra på löpande band. För dig som ska anordna en musikfestival är så klart det stora dragplåstret vilka artister du lyckas boka. Men det finns också sätt som du kan göra din festival mer minnesvärd och på så sätt få folk att återvända även nästa år. Här kommer våra tips!

Food Trucks

Människor gillar mat och festivalbesökare är inget undantag. Det kan därför vara en bra idé att ta dit lite food trucks så att dina besökare håller sig mätta och belåtna. Chansen är stor att de då stannar längre och du får på så sätt mer publik. Win win! Ett öltält eller liknande brukar också vara ett populärt inslag då det speciellt under sommarmånaderna kan vara skönt att svalka sig med en iskall öl mellan spelningarna.

Trollkarl

Vad är detta kanske tänker. Men faktum är att en trollkarl kanske kan vara precis det din festival behöver. Låt hen jobba från en scen eller kanske gå runt bland publiken. Möjligheterna är obegränsade men vi törs nästan lova att det kommer bli ett uppskattat inslag på din festival.

Företag

Låt lokala företag komma till mässan och ha en monter på festivalområdet. Det gör inte bara din festival mer lockande utan du kan också ta betalt en viss summa för att företagen får vara där och synas. Det ger inte bara en mer levande festival utan du kan också få in lite pengar på detta sätt. Kanske kan artister stå och sälja merchandise och skivor också?

Erika Svensson