Festivaler i Örnsköldsvik

Örnsköldsvik är hem till ett flertal aktiva musik- och kulturföreningar och därför är det inte så konstigt att staden också erbjuder en hel del intressanta konserter och festivaler. Musiken är rotad i det lokala kulturlivet och det finns något för alla smaker när det kommer till underhållning i Ö-vik.

Festivaltips

Picknickfestivalen är en årlig tillställning som hålls i Örnsköldsviks Lungviksparken den 6 juni. När man startade picknickfestivalen var det ett ställningstagande mot den ökande främlingsfientligheten och våld i allmänhet. Man ville ge människor möjligheten att kostnadsfritt träffas och ha kul tillsammans. Tanken bakom är att man ska ha bra möjligheter att på ett naturligt sätt träffa människor med bakgrund från hela världen.Om du är intresserad av rockmusik måste du kolla in Rock On The Docks! Festivalen brukar hållas i juni och det är Fjällräven Center som är centrum för festligheterna. Förra året lockade Rocks On The Docks bra rockband som H.E.A.T, Blackwater, Smash into pieces och Soul Decay. Det finns ingen anledning att tro att 2015 års upplaga inte kommer bli lika lyckad som den var 2014.

Boende och mat

Varken Picknickfestivalen eller Rock on the Docks erbjuder några campingmöjligheter på festivalområdet, varför det är viktigt att vara ute i god tid med att boka boende när du väl köpt din festivalbiljett. I centrala Örnsköldsvik är ABC Strandhotell ett bra val för boende. De har prisvärda och rena rum. Dessutom gör det centrala läget det enkelt att ta sig hem om man är ute sent på kvällen.När det gäller mat finns det en hel del restauranger att välja på – de asiatiska och italienska köken är till exempel välrepresenterade i staden. Den som vill ha rejäl barmat kan besöka O’Learys och för den snabbmatssugne är Max ett givet val.

Erika Svensson